Open Repositories Conference 2016 : reisebrev fra Dublin

Bibliotekarene Dreyer og Waller har vært på tur. 13.-16. juni deltok vi på Open Repositories Conference i Dublin, sammen med over 400 andre deltagere fra hele verden. Konferansen er et samlingssted for brukere og utviklere av åpne digitale arkiv.

Begivenheten fant sted på ærverdige Trinity College.

20160615_162536

trinity_college_library

The Long Room, Trinity College Library

Vi fikk fire dager med påfyll av ulik karakter:

faglig_paafyll1

Lærerikt

20160615_115245

Næringsrikt

Her er noen av forelesningene vi hadde gleden av å overvære:

• Which knowledge online? Reflections on networked scholarly communication practices in a global age
  • Repository Rodeo.  Et panel med representanter fra DSpace, Eprints, Fedora, Hydra, Islandora og Invenio ga oss en nyttig oversikt over ulike vitenarkivplattformer.
  • Are Repositories Impeding Big Data Reuse?
  • Researching Researchers: Avalon Media System’s Ethnographic Study of Media Repository Usage.  Inspirerende presentasjon av undersøkelse som omhandler humanistiske forskeres bruk av digitale åpne arkiv med audiovisuelt innhold.
  • RIOXX: a Modern Metadata Application Profile
  • COAR Resource Types – a SKOSified Vocabulary for Open Repositories. Presentasjon av The COAR Interest Group on Controlled Vocabularies sitt arbeid med å utvikle et  sett av kontrollerte vokabular til bruk i åpne digitale arkiv.
  • Enhancing Citation-only Repositories with Digital Object Identifiers, OpenURL and Memento Links. Mark Timothy Hakkarinen fortalte om hvordan Georgetown University i USA har arbeidet med å gjøre sin siteringsindeks mer brukervennlig ved å migrere dataene til sitt DSpace-arkiv og benytte unike identifikatorer som DOI, OpenURL og Memento Links.
  • DSpace IG2: You Heard it Here First. Sniktitt på den nye versjonen av Dspace.
  • Integrating a Faculty Activity Reporting System with an Institutional Repository in Support of Open Access
  • Imperial College London – journey to open scholarship. Torsten Reimer ga oss et innblikk i hvordan Imperial College London har utarbeidet sin Open Access policy.
    Vi fikk høre om hvordan institusjonen arbeider for å gjøre sine forskningsresultater åpent tilgjengelig og hvilke utfordringer man møter i det vitenskapelige kommunikasjonslandskapet.
  • Integrating Repository and Scholarly Communication Services with Institutional Faculty Data Infrastructures
  • Let the Music Live: Techniques for Managed Integration of a Unique Multimedia Collection into Public Linked Open Data Repositories. The UCLA Digital Library er i gang med å utvikle teknikker og strategier for å integrere samlinger med komplekse digitale objekter i eksterne linked data-arkiv. Vi fikk høre om prosessen.
  • Avalon at a Crossroads: From Collaboration to Community
  • HydraDAM2: Repository Challenges and Solutions for Large Media Files

For detaljert program klikk her

Off-campus:

milly_philly

Vi oppsøkte vår gamle rockehelt Phil

kampklar

Klar for EM-kamp

IMG_20160615_234651

Etter fire dager i Irland…