BIBSYS Brage

Tirsdag 21. oktober var det konsortiemøte for BIBSYS Brage på Gardermoen. Konsortiet består av alle de deltakerinstitusjonene som bruker BIBSYS’ vitenarkivplattform, Brage (universitets- og høgskoler samt instituttsektoren).

Hanne2011.jpgDet var valg av nye styremedlemmer, og Kunsthøgskolen i Oslo ved seksjonssjef for bibliotek og arkiv, Hanne Storm Ofteland. tok over stafettpinnen etter Norges musikkhøgskoles biblioteksjef, Tone Elofsson.

Vi ser frem til å være med på å videreutvikle Brages funksjonaliteter fremover – og da særlig med henblikk på de behov kunst- og designutdanningene har når det gjelder arkivering av «fulltekst» (les: lyd, bilde, musikk, film, etc.) av resultatene innen kunstnerisk utviklingsarbeid!

Mer informasjon:

BIBSYS Brage benytter den åpne kildekoden DSpace, og Dublin Core, en formell standard for metadata om fysiske, analoge og digitale objekter som man ønsker å katalogisere og utveksle informasjon om. Utvalgte dokumenttyper fra vitenarkivene høstes (og blir dermed gjort søkbare gjennom) bl.a. av den nasjonale open access-portalen NORA og av Google Scholar.

21. oktober 2014

Kategorier: Happenings, Nyheter, Open access